Als de politie niet je beste vriend is

In elke stad en iedere woonwijk kan het wel eens rommelen. Sla jezelf niet op de borst wanneer jij in een buurt woont waar nooit wat gebeurt, want dat kan zomaar veranderen. Er zijn situaties bekend waarin opeens een golf van autobranden of andere brandstichtingen plaatsvindt in een buurt waar het tot dan toe altijd koek en ei is. Wanneer jij elke avond je hond uitlaat in een dergelijke buurt en dus ’s avonds vaak op straat bent zal je al snel de schijn tegen je krijgen. De politie zal onderzoek gaan doen en daarbij iedereen doorlichten die zich ’s avonds op straat begeeft. Dat zou jou dus zomaar kunnen overkomen.

Iemand die je de hand reikt

Wanneer je een agent op je stoep hebt staan in het kader van een buurtonderzoek kan je opeens behoorlijk overdonderen. Jij voelt je in het nauw gedreven en je hebt het gevoel dat jij je gelijk moet gaan bewijzen tegenover justitie. Het zijn van die situaties waar je liever helemaal niet in verzeild raakt. Vind maar eens iemand met rechtskennis die jou de hand reikt. Dan zit er maar één ding op; rechtshulp inschakelen.

Als je geen financiële middelen hebt

Rechtshulp inschakelen klinkt heel eenvoudig, maar je ontdekt al snel dat er een prijskaartje aan hangt. Een Jurist of advocaat moet worden betaald en dat is een kostbare zaak. Het is dan goed om te weten dat je een beroep op Pro Deo kan doen. In dat geval wordt jouw advocaat Breda betaald door de overheid. Jouw verhaal zal worden aangehoord terwijl je daarvoor niet naar een wildvreemde stad toe hoeft te reizen. In je eigen woonplaats kan jij je verhaal doen bij een advocaat die weet waar je het over hebt. De menselijke maat staat in dit geval voorop om jou uit een netelige situatie te helpen.