Hoofdpijn van je eigen zaak

Zelfstandig ondernemen zou iets moeten zijn wat je met vreugde doet. Je produceert overdag een product of je levert diensten waar je met je hele hart en ziel achterstaat. Je hebt geen baas die voortdurend jouw leven bepaalt. Jij bepaalt je eigen agenda en daarnaast onderhoud je zelf het contact met je klanten. Zelfstandig ondernemer zijn is dan ook een vak apart. Het is heel verwonderlijk dat er toch geregeld ondernemers met hoofdpijn rondlopen. Hoe komen ze daaraan; valt het leven als zelfstandige dan toch tegen?

Geld als wortel van het kwaad

De wortel van het kwaad in dit geval is geld. Als ondernemer lig je niet wakker van het feit dat je met tegenzin naar je werk gaat. Je klanten betalen niet op tijd hun facturen. Dat heeft voor hun een lagere prioriteit. Dit heeft nogal wat gevolgen voor jouw bedrijf. Facturen die te laat worden betaald moeten soms met vervelende correspondentie worden geïnd. Je wil niet direct een incassobureau inhuren want je houdt iemand graag nog lang als klant. Het is om die reden dat je beter kan uitwijken naar iemand die jouw geldstromen beheert en overziet.

Doe het niet zelf

Wil jij niet wakker liggen van je boekhouding en wil je gewoon rustig kunnen ondernemen zonder de voortdurende stress over de betalingen door je debiteuren, dan is daar een oplossing. Aan BMK debiteurenbeheer uitbesteden geeft jou de rust weer terug. Je houdt de controle op je inkomsten. Jouw klanten merken niet eens dat er iets veranderd is. De facturen komen nog altijd op tijd binnen en bij achterstallige betaling wordt in jouw toonzetting contact opgenomen. Het mag namelijk duidelijk zijn; jij bent verantwoordelijk voor je onderneming. Er zijn wel zaken die je niet zelf moet doen, zoals je debiteurenbeheer.