Kies voor een goede beveiliging tegen vallen

Als in een bedrijf op hoogte gewerkt wordt of er voor bepaalde werkzaamheden afgedaald wordt dient dit uiteraard wel veilig te geschieden. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen te koop zoals veiligheidsharnassen, leef- en vanglijnen, valstopblokken en lieren, afdalers en reddingslieren en nog de nodige accessoires om het geheel mee af te maken.

Veiligheidsharnassen

Voor G4s Valbeveiliging kun je zeker terecht voor een groot aantal van dit producten. Je zorgt er daarmee voor dat de situatie op de werkvloer veiliger wordt voor de werknemers. Als er op hoogte gewerkt wordt is een veiligheidsharnas essentieel om te dragen. Hierin zit de werknemer goed vast en ben je er ook van verzekerd, mocht hij vallen, dat er niks ernstigs kan gebeuren. De harnassen zijn in verschillende maten te koop, zowel voor volwassenen als kinderen. In dat laatste geval kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden als kinderen in een noodsituatie verkeren en vanaf grote hoogte of diepte gered worden.

Lieren en valstoppen

Lieren zorgen ervoor dat je goed kunt afdalen en dit ook veilig kunt doen. Een lier beschikt over een stevige kabel die je laat vieren als je afdaalt en die weer opgerold kan worden als je terug gaat naar het beginpunt. Een lier wordt vastgezet met een valstopblok zodat de kabel blokkeert als je valt en je niet meer verder kunt. Zo wordt voorkomen dat je een eind in de diepte valt en komt de klap niet zo hard aan. Lieren kunnen voor extra veiligheid ook gebruikt worden samen met een veiligheidsharnas. Lieren worden in bedrijven gebruikt waar afgedaald wordt maar ook als er bijvoorbeeld iemand in een diepte gevallen is en er niet meer uit kan. Op die manier kan een hulpverlener afdalen om de persoon die gevallen is uit zijn benarde positie te verlossen.