Maak kennis met de Bedrijfshulpverlener

De Bedrijfshulpverlener (BHV’er) is iemand wiens aanwezigheid je als zodanig eigenlijk zelden zal opmerken. Toch is deze persoon onmisbaar als het gaat om de veiligheid van jou en je collega’s. Het zal je namelijk maar gebeuren dat zich plotseling een situatie voordoet waarbij elke seconde telt. Alledaagse gebeurtenissen kunnen in een paar tellen omslaan als er bijvoorbeeld iemand een hartaanval krijgt, als er brand uitbreekt, of als je ineens krijgt te maken met agressie.

Wat doet een BHV’er?

In dergelijke gevallen is het de BHV’er die opkomt voor de veiligheid van iedereen op de werkvloer. Als BHV’er ben je in staat (kleine) brandjes te blussen, je hebt basale kennis van EHBO, hebt geleerd om te gaan met agressie, kan een gebouw met mensen vlot en veilig evacueren en bent aanspreekpunt voor professionele hulpdiensten als deze zijn gearriveerd.

Iets voor jou?

Bij BHV Twente word je in een paar dagen tijd klaargestoomd om diverse noodsituaties het hoofd te kunnen bieden. De trainingsfaciliteiten zijn erg uitgebreid en ideaal om noodsituaties goed te kunnen nabootsen. Zo leer je in een veilige omgeving om te gaan met onveilige situaties. De vraag is dus of jij het wel ziet zitten om in geval van nood het hoofd koel te houden.

Wie is de BHV’er?

Een BHV’er is iemand zoals iedereen. Je hebt geen speciale vaardigheden of skills nodig om BHV’er te kunnen worden. Het enige wat je nodig hebt is motivatie. Als BHV’er kom je graag op voor de veiligheid van die van jezelf en van jouw collega’s. Als elke seconde telt, ben jij als BHV’er de aangewezen persoon om mensen te helpen met noodsituaties om te gaan. Als BHV’er ben je (gelukkig) onzichtbaar voor het grootste gedeelte van de tijd. Echter als het noodlot toeslaat, is het de BHV’er die levens redt.