Voorkom betalingsachterstand bij je huurders

Als je een woning verhuurt wil je dat jouw huurder op tijd betaald. Helaas komt het vaak voor dat je op je betaling moet wachten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een huurder kan het simpelweg vergeten zijn maar het kan ook dat een huurder gewoon niet kán betalen. In dat laatste geval heb je een probleem. Je wilt iemand niet zonder meer uit de woning laten zetten maar er moet natuurlijk wel betaald worden. Hoe vindt je dan een oplossing die niet alleen sociaal en invoelend is voor de huurder, maar ook effectief voor jouw als verhuurder? Een professioneel incassobureau uit Eindhoven kan jou dan als verhuurder helpen met een op maat gesneden plan.

Preventie voorkomt wanbetaling

Omdat elke situatie anders is wil je als verhuurder begripvol zijn maar toch doortastend optreden. De rekening moet immers wel betaald worden. Dit kan door preventief een pakket maatregelen te bieden aan huurders met een betalingsachterstand. Hiermee kunnen zij hun betalingsachterstanden wegwerken. Tegelijkertijd kan worden voorkomen dat de huurder in de toekomst zijn huur niet kan betalen. Dit is uiteindelijk prettiger voor de huurder zelf omdat hij weet waar hij aan toe is. Tevens geeft het jou als verhuurder de zekerheid dat toekomstige betalingsachterstanden worden voorkomen.

Sociaal en betrokken communiceren

Omdat betalingsachterstanden bij huurders vaak gevoelig liggen is het belangrijk om hier op een tactvolle wijze mee om te gaan. Met een agressieve confrontatie bereik je meestal het tegenovergestelde van wat je eigenlijk voor ogen hebt. In zo’n geval loont het om je hierin te laten begeleiden en adviseren door een professioneel incassobureau uit Eindhoven. BMK Creditmanagement heeft hier ervaring mee en weet hoe je huurders op een betrokken en sociale manier kunt benaderen zodat betalingsachterstanden worden weggewerkt en voorkomen op een manier die sociaal aanvaardbaar is voor zowel huurder als verhuurder.